De stage was een groot succes al zeg ik het zelf. Ik heb genoten van mijn dagen dat ik kon werken en heb geen enkele dag gedacht:”Vandaag heb ik echt geen zin om te werken.”.
Ik heb enorm veel geleerd en ga dit zeker meenemen in mijn toekomst.
Een aantal grote opdrachten
Een aantal grote opdrachten die ik heb uitgevoerd en waar ik best trots op kan zijn.
Video bluskleding
De eerste grote opdracht was het maken van een video voor de nieuwe bluskleding. Jammer genoeg kan ik deze niet laten zien vanwege een proces dat nog loopt. De vraag was om een video te maken van het selectie proces van de nieuwe bluskleding. Een aantal mensen kunnen de nieuwe kleren maar testen en omdat dit een gevoelig puntje is voor veel brandweerlieden willen zij graag op een goede en snelle manier laten zien. Zo zijn wij van de technische keuring tot een fysieke test op een oefeningenbaan naar ook een warme test in een oefen pand gegaan. Ik heb hier vooral geleerd gewoon te doen en gewoon te vragen. Zo kreeg ik de mogelijkheid om zelf ook de fysieke test te lopen en in het oefenpand naar binnen te gaan. Ook ben ik minder voorzichtig geweest met het filmen. Vaak durfde ik niet te filmen omdat ik het toch een inbreuk vind bij mensen om ineens een camera op de personen te zetten. Hierdoor kwam ik later vaak in de problemen bij het bewerken omdat ik dan niet genoeg beeldmateriaal had. Dat was deze keer gelukkig geen probleem en ik had eerder te veel shots die ik uiteindelijk niet heb hoeven gebruiken. ​​​​​​​
Interview Huub Bellemakers
Mijn interview met Huub Bellemakers was niet zozeer een grote opdracht, maar wel eentje die ik erg leuk vond om te doen. Huub is een keer geholpen door de brandweer nadat hij een hartaanval had gekregen. Het verhaal was echt een bijzonder verhaal en gelukkig heb ik dit interview nog met hem kunnen doen. Bij dit interview heb ik vooral op mijn leerpunten gezeten om meer en beter te interviewen. Bij dit interview ben ik wel een aantal keer afgedwaald, maar uiteindelijk was dit geen probleem want daardoor kreeg ik nu de leuke aanknoop punten voor mijn uiteindelijke tekst.
Aanmeldpagina vrijwilligers
Voor deze pagina heb ik alle posten gevraagd of zij vrijwilligers zoeken. Daarna heb ik naar aanleiding van de oude pagina een heel nieuw systeem gemaakt. Hierdoor komen de aanmeldingen op een centraal punt binnen en krijgt iedereen dezelfde informatie. Hiervoor heb ik vooral nieuwe dingen geleerd rondom het gebruik van HTML.
De toekomst
Ik heb een hoop geleerd tijdens deze stage. Ik wil natuurlijk hierna eigenlijk de politieacademie doen, maar door deze stage heb ik wel een ander backup plan gemaakt voor het geval de politie het toch niet wordt. Om te werken in een team communicatie lijkt mij erg leuk. Ook heeft het brandweer vak mij ook erg aangesproken. Ik kan dus ook nog naar de brandweer gaan als ik echt in het hulpverlenerswerk wil blijven werken. Een ander vak wat mij erg aanspreekt is om operationeel woordvoerder te zijn. Ik ben een keer met mijn collega Liselotte meegeweest en dit sprak mij ook zeker aan.
Daarbij moet ik wel zeggen dat deze stage mij eigenlijk nog meer de politieacademie wil laten doen. Ik zie hoe leuk het is om in een organisatie te werken waar je met zijn allen voor een veiligere woonomgeving werkt en dat doet me goed. ​​​​​​​
Leerdoelen
Mijn leerdoelen heb ik zeker gehaald. Ookal waren deze niet heel specifiek gesteld soms heb ik zeker een hoop ervaring opgedaan. Niet alleen voor de opgestelde leerdoelen maar ook zeker in mijn beeld op hoe een crisisorganisatie in elkaar zit en hoe enorm leuk het werken in een hulpverleningsorganisatie is.
Filmen
Graag wou ik mijn film kunsten verbeteren. Dit wou ik verbeteren door meer opdrachten op te pakken waarbij ik aan de slag kon gaan met filmen. Dit is natuurlijk een heel breed leerdoel, maar ik had hier in mijn vorige stage eigenlijk helemaal niks mee gedaan dus vandaar dat ik dat nu wel graag wou doen. Ik heb een aantal leuke opdrachten gedaan met het filmen. Dit was de video voor de bluskleding, de halloween video, voor de specialismen filmen. Ik heb zeker een stap gezet in het meer beeldmateriaal schieten en zorgvuldiger filmen. Vroeger vergat ik nogal wat dingen en dat is nu steeds netter en zorgvuldiger gegaan. Ik ben erg tevreden in de vooruitgang die ik heb gemaakt tijdens deze stage qua filmen.
Foto’s maken waar ik niet de controle over de situatie heb
Hier heb hier niet heel veel opdrachten in gehad. Daarentegen heb ik hetgeen wat ik wilde verbeteren deels bij het filmen toegepast. Hier heb ik wel aardig wat gefilmd waar ik niet de controle had en ik ben daarin wat brutaler geworden om toch de juiste plek te pakken en daar gebruik van te maken. Zo heb ik soms beelden van dichterbij dan dat ik eerst zou durven/ doen. Hierdoor krijg je niet later het geval dat ik nog moet inzoemen omdat ik zelf te bang was om dichterbij te gaan. Tijdens de evenementen waar ik heb gefotografeerd kon dit niet altijd maar ik heb wel erg geprobeerd mijn leerdoel uit te voeren. Al met al denk ik dat ik hier iets meer voor had kunnen doen, maar toch ook wel van heb geleerd.
Interviewen
Weer zo’n breed leerdoel. Ook dit heb ik bij mijn vorige stage niet veel gedaan. Omdat dit ook een groot onderdeel zal zijn bij het eindexamen is mij verteld wou ik dit toch graag oefenen. Ik heb een aantal goede interviews gehouden tijdens mijn stage waar ik bij het uitwerken van de tekst een aantal goede leerpunten van mijn collega’s heb gekregen. In totaal heb ik 5 interviews gedaan 2 op film en 3 in schrift. Mijn eerste interview liet ik mij nogal meenemen in het verhaal maar dat is in de loop van de tijd veel strakker geworden. Hierdoor kwam ik aan al mijn van tevoren opgestelde vragen en kon ik toch in een zekere zin doorvragen zonder af te dwalen. Hier heb ik zeker stappen in gezet bij het afnemen van het interview. De uitwerking in tekst had ik misschien nog wat vaker kunnen doen.
Meer vragen stellen
Ik stelde bijna nooit vragen alleen als het mij echt interesseerde en niet als ik iets niet helemaal begreep. Ik heb tijdens overleggen vaker dingen gevraagd waar het bijvoorbeeld over ging als ik hier nog geen informatie over had gekregen. Zo kon ik vaker meedenken in overleggen. Een ander punt wat je hier bij zou kunnen meenemen is dat ik ook veel overleggen zelf heb gepland. Ook ben ik sneller naar mensen toegestapt om dingen te vragen inplaats van het zelf uitvinden. Vooral als ik dingen over het intranet bijhouden niet begreep ben ik erg vaak naar mijn collega Thom gegaan. Hier heb ik dan ook een hoop van geleerd. Thom weet een hoop af van CMS systemen en vaak als ik met een vraag kwam kreeg ik ook nog eens een uitleg en antwoord over andere dingen die handig zijn voor het werken aan Joomla(Ons intranet CMS). Ik weet zeker dat dit leerdoel mij een hoop gaat helpen in de toekomst. Hier heb ik denk ik het meeste proffijt aan gehad.
Achterkant van website beheer
Dit was een leerdoel wat ik relatief laat heb opgepakt. Naar aanleiding van meerdere vragen die ik aan Thom had gevraagd kreeg ik meer interesse in de achterkant van websitebeheer. Ik ben toen ook steeds vaker bij hem om hulp wezen vragen. Hierdoor heb ik een hoop extra dingen geleerd over hoe de website in elkaar zit en hoe bepaalde dingen werken. Dit was niet een groot leerdoel, maar toch een die ik graag wou noteren.

Al met al heb ik een hoop geleerd tijdens mijn stage bij de vru. Dit is dan ook echt de beste stage die ik mij kan bedenken voor een student media en communicatie.
Back to Top