Even zweten was het wel. Je denkt er soms heel makkelijk over maar dat pak maakt het niet makkelijk.
Maandag waren de zogenaamde koude testen van de nieuwe bluskleding. Ze lopen hier een zogenaamde PPMO baan voor. PPMO staat voor "Periodiek Preventief Medisch Onderzoek". Alle mensen bij de brandweer moeten deze baan lopen voordat zij brandweerman/vrouw mogen zijn. De baan bestaat uit een aantal fysieke oefeningen en coördinatie oefeningen. Deze komen overeen in de echte wereld. Zo ook de bonk in de foto hier links. 
Ik was deze dag natuurlijk niet alleen om hier te sporten. Ik moest hier filmen als een vervolg op volgende week. Bij de koude testen kijken de brandweermannen/vrouwen of de verschillende kledingstukken werken zoals ze moeten werken. Zit alles op de goede plek, zit er niet enorm veel stof in de weg, is de stof soepel of stug. Dit zijn allemaal vragen die zij zichzelf stellen. Aan het einde was er per pak ook een lijst met punten die waar een score op moest worden gegeven. Na het testen van alle pakken door alle collega's komt er per pak een cijfer. Als dit cijfer hoger is dan een 7 dan mag het pak door naar de warme test. Deze is 28 oktober dus dan zal ik jullie weer op de hoogte houden. 
Tijdens het filmen zeiden al die mannen dat ik eigenlijk ook de baan moest lopen. Natuurlijk wou ik dit doen want ik vind dit erg interessant. Sport vind ik leuk en om het dan een keer vanaf de kant van een brandweerman te zien was erg leuk. Ik mocht een van de oefenpakken uitzoeken en ik kreeg een fles lucht op m'n rug. Jammer genoeg heb ik hem niet helemaal officieel gelopen want in het echt is het ook nog met de perslucht aangesloten. Dit was maar even niet gedaan zodat ik beter uitgelegd kon krijgen wat te doen. Ook kon ik de traplooptest niet doen aangezien dat allemaal wat te lang zou duren. Desalniettemin was mijn hartslag lekker omhoog en de zweetdruppels op mijn gezicht. Bij de warme testen heb ik het hele setje kleding mee om ook daar even naar binnen te kunnen. Ik ben erg benieuwd naar hoe dit zal gaan. 

Hier onder zal ik nog wat meer foto's van die dag plaatsen om een mooi beeld te krijgen. De video kan ik pas na goedkeuring plaatsen dus daar zal nog even op moeten worden gewacht.
Back to Top