Kijk ze toch eens hurken in die oude brandweerpakken. Ja dat hoor je goed de oude brandweerpakken. Op het moment worden er nieuwe brandweerpakken getest voor de regio Utrecht. En ik mag bij die testen video's maken. Zo ook deze week bij de technische keuring. Meerdere fabrikanten hebben brandweerpakken aangeleverd aan de eisen die de VRU heeft gesteld. En in de technische keuring wordt gekeken of deze pakken hier aan voldoen. Zo kijken ze of de zakken van het juiste formaat zijn, op de juiste plek zitten en of het allemaal op orde is. Daarnaast wordt ook gekeken naar de striping(dit zijn de strepen op het pak) en of alle verschillende lagen stof er in zitten. Er zijn nog een hoop andere dingen waar naar wordt gekeken bij zo'n technische keuring, maar ook dat ging mij dan weer iets te ver. De VRU wil graag een korte video hebben van de tests die deze pakken moeten doorstaan om uiteindelijk tot het nieuwe pak te komen. Je kan namelijk wel bedenken dat het leven van een brandweerman/vrouw afhangt van dat pak. 
Volgende week zijn de koude testen. ze bedoelen hiermee of alles werkt zoals het moet. Dit zullen bijvoorbeeld oefeningen zijn op de fysieke baan van de brandweer. Zo kunnen ze zien of de pakken ook praktisch in gebruik zijn. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je niet meer bij je zakken kan als je de ademlucht om hebt omdat de band ervoor zit. Of misschien zitten er wel pakken bij waar je door je broek heen scheurt als je een te grote stap zet. 
Over een paar weken zijn dan ook de zogenaamde warme testen. Hier gaan alle pakken heen die door de technische keuring en de koude test heen zijn gekomen. Hier worden de pakken blootgesteld aan de hitte van vlammen. Ook wordt hier getest of de pakken wel goed waterdicht zijn. Na deze test komt er dan een pak uit wat het beste is.

Verder was deze week erg rustig. Zo kwamen er niet echt telefoontjes of mailtjes binnen. Ik heb dan ook aan veel projecten een begin gemaakt, maar daar moet ik nog op wachten. Er komen gelukkig nog genoeg leuke opdrachten waar ik mee bezig ga.
Back to Top